ETMedia - Film, ljud, stillbild och utbildning i Östergötland

Utbildning och konstnärlig konsultation

Bildning för alla!

Mediavärlden är en värld i snabb förändring och det finns så mycket att lära ut och hjälpa till med - både vad gäller uttrycksform, hantverk och kritiskt förhållningssätt till innehåll. Jag har arbetat länge med utbildning på grundskole-, gymnasie-, folkhögskole- och universitetsnivå, i folkbildande verksamhet och hos privata aktörer. Framför allt har det rört sig om media med inriktning på rörlig bild men också fotografi, journalistik, data, medie- och informationskunskap (MIK) mm.

En hel del av utbildningen riktad till grundskolan F-9 är möjlig att finansiera via bidraget för skapande skola.

exempel

• FolkungaskolanSlaka/Skeda skolor,  Katedralskolan,  Kvinnebyskolan,  Tanneforsskolan,  TokarpsskolanTornhagsskolan - Linköping
• Mariebergsskolan - Motala
• Dansäterskolan - Borensberg
• Trojenborgsskolan - Skänninge
• Lunnevads Folkhögskola - Region Östergötland
• LEN - Linköpings Universitet
• KSM - Linköpings Universitet

Specialanpassade utbildningar

Specialutbildningar och föredrag för människor utanför utbildningsinstitutionerna som är intresserade av och eller arbetar med berättande och media är också en en viktig del, liksom konsultation i mediafrågor och handledning i mediaprojekt.

Kanske jobbar du inom, eller har någon närstående i äldreomsorgen? Att få berätta om minnen, sin vardag eller framtidstankar brukar vara jättespännande för alla parter. En ljudinspelning bevarar berättelserna. Har du ett behov av utbildning för dig eller de dina, hör av dig!

Ladda ner e-boken ”Berätta med rörlig bild” från iTunes Store, den är gratis och ger tips på hur du kan jobba med rörlig bild.

Konstnärligt bollplank

Konstnärlig gestaltning sätter krav på teknik och form. Tillsammans kan vi skapa de funktionella verk som du är ute efter, som ger betraktaren din berättelse.

exempel

• Änglaskåpet konstverk tryptyk (projektion videoskärmar)

Änglaskåpet - triptyk med videoskärmar, Carl Henric Svestedt och Jan Cardellprojektor på bord i utbildningssalbarn animerar stopmotion, utbildning, skapande skolabarn lyssnar i lurar vid filminspelning, utbildning, skapande skolaLa Parte Dell Angelo, konstfilm Carl Henrik Svenstedt, äldre män sjunger i italiens kyrkaFilmproduktion som utbildningssvar Ung Scen Öst, I skuggan av fläskberget, Christian Agurell, Julia Högberg, Emma Petersfoto_kamera_03

fakturerar med hjälp av Sampoolen